#
3
3
Nov
2022

De oorlog in Oekraïne

3
Nov
2022
Met special guest:
Olaf Koens
Journalist
Logo voor luisteren op SpotfiyLogo voor luisteren op podimo
Logo voor luisteren op Google podcastLogo voor luisteren op podimo

Blauw boven, geel onder. Het kost de wereld één oorlog om in één klap de vlag van Oekraïne te leren kennen. De hemelsblauwe lucht boven de goudgele graanakkers; glooiend agrarisch Europa in haar puurste vorm. Maar dit jaar vliegen er bommenwerpers door die blauwe lucht, en rijden er tanks over die graanvelden.

Oekraïne was wel vaker de inzet van overambitieuze heersers. En de relatie met Moskou was altijd al complex. Maar oorlog in Europa, dat deden we toch niet meer? Nou, wel dus. En waar heel Nederland nu over elkaar heen buitelt met diepgravende analyses en de laatste updates van de frontlinie, stond Olaf Koens vijftien jaar geleden al met zijn voeten in de Oekraïense klei.

Dat leverde hem macro-geopolitieke visie op, maar ook hartverscheurende huisbezoekjes. Over beide moeten we het vandaag hebben in de bijdrage van De Grote Podcastlas over de oorlog in Oekraïne met journalist Olaf Koens.

No items found.

Kroegfeitjes 🍻

Zin in meer random kroegfeitjes? Check dan onze feitjesgenerator.
No items found.
No items found.

Tips 💡

Alle Oekraïners die ik ken
👂
👀
📚
Leestip
Voor dit boek sprak Olaf met (bijna) alle Oekraïners die hij kent. Hoe beleefde de Oekraïner de eerste maanden van de oorlog?
Bekijken

Vriend van de show 🎙

Je kunt De Grote Podcastlas steunen als vriend van de show. Voor slechts 2,50 euro per maand of 27,50 per jaar kun je ons steunen om onze podcast te blijven maken.

Ons groepje vrienden van de show is inmiddels groter dan 500 - we naderen Vaticaanstad!
Foto van hugo, max en leon in de studio

Bekijk ook eens 👀

Ga direct door naar één van onze overige afleveringen