#
3
3
Nov
2022

De oorlog in Oekraïne

3
Nov
2022
Met special guest:
Olaf Koens
Journalist
Logo voor luisteren op SpotfiyLogo voor luisteren op podimo
Logo voor luisteren op Google podcastLogo voor luisteren op podimo

Blauw boven, geel onder. Het kost de wereld één oorlog om in één klap de vlag van Oekraïne te leren kennen. De hemelsblauwe lucht boven de goudgele graanakkers; glooiend agrarisch Europa in haar puurste vorm. Maar dit jaar vliegen er bommenwerpers door die blauwe lucht, en rijden er tanks over die graanvelden.

Oekraïne was wel vaker de inzet van overambitieuze heersers. En de relatie met Moskou was altijd al complex. Maar oorlog in Europa, dat deden we toch niet meer? Nou, wel dus. En waar heel Nederland nu over elkaar heen buitelt met diepgravende analyses en de laatste updates van de frontlinie, stond Olaf Koens vijftien jaar geleden al met zijn voeten in de Oekraïense klei.

Dat leverde hem macro-geopolitieke visie op, maar ook hartverscheurende huisbezoekjes. Over beide moeten we het vandaag hebben in de bijdrage van De Grote Podcastlas over de oorlog in Oekraïne met journalist Olaf Koens.

No items found.

Kroegfeitjes 🍻

Zin in meer random kroegfeitjes? Check dan onze feitjesgenerator.
No items found.
No items found.

Tips 💡

Alle Oekraïners die ik ken
👂
👀
📚
Leestip
Voor dit boek sprak Olaf met (bijna) alle Oekraïners die hij kent. Hoe beleefde de Oekraïner de eerste maanden van de oorlog?
Bekijken

De Grote Podcastlas en De Speld presenteren: de betrouwbaarste landengids aller landengidsen!

Van het enige varken in Afghanistan tot de spijbelpolitiek van Zweedse kinderen en alles daartussenin. Alle landen ter wereld, plus een paar extra, hebben een plekje weten te bemachtigen in dit boek. En natuurlijk krijgen alle vlaggen ter wereld een volledig objectieve recensie.

Laat je meevoeren op deze wereldreis boordevol wetenswaardigheden over de natuur, de wereldbevolking en meer van dat soort randzaken. Dit is zonder twijfel het beste boek om nooit te mogen gebruiken bij een eindexamen aardrijkskunde.

  • Een satirische blik van alle landen van de wereld
  • Het perfecte cadeau voor wereldreizigers

Vriend van de show 🎙

Je kunt De Grote Podcastlas steunen als vriend van de show. Voor slechts 2,50 euro per maand of 27,50 per jaar kun je ons steunen om onze podcast te blijven maken.

Ons groepje vrienden van de show is inmiddels groter dan 500 - we naderen Vaticaanstad!
Foto van hugo, max en leon in de studio

Bekijk ook eens 👀

Ga direct door naar één van onze overige afleveringen