#
9
15
Feb
2024

Een kijkje in de cockpit van de topdiplomatie

15
Feb
2024
Met special guest:
Karel van Oosterom
Diplomaat
Logo voor luisteren op SpotfiyLogo voor luisteren op podimo
Logo voor luisteren op Google podcastLogo voor luisteren op podimo

Zie je de burgemeester van je woonplaats weleens fietsen? Is je oom ergens wethouder? Of heb je met een schoolproject wel eens een minister de hand mogen schudden? Dan weet je: hoe lokaler, hoe normaler. Wordt de politiek Haagser, Europeser en daarna mondialer, dan worden de organen vager en de mensen anoniemer. 

Maar is dat wel zo? Wie draaien er hoog in de boom aan de knoppen? Welke knoppen zijn er allemaal, en hoe bedien je ze? Wat scheelt: de internationale diplomatie heeft vele cockpitten, maar gelukkig heeft Nederland een veelzijdige piloot. Door de raampjes overziet Karel van Oosterom de wereld, en vandaag kijken wij eens een dagje naar binnen bij de cockpit. Een inkijkje in het leven van een topdiplomaat: Karel van Oosterom.

No items found.

Kroegfeitjes 🍻

Zin in meer random kroegfeitjes? Check dan onze feitjesgenerator.
No items found.
No items found.

Tips 💡

The culture map
👂
👀
📚
Leestip
Deze boekentip van Karel staat ook in de boekenkast van Max. Erin Meyer vertelt in The Culture Map hoe verschillende culturen over de wereld zaken doen.
Bekijken
Riding the Waves of Culture
👂
👀
📚
Leestip
Dit boek van Fons Trompenaars en Charles Hampden-Turner beveelt Karel van harte aan. Het leert je begrijpen wat culturele diversiteit betekent voor de manier waarop je zaken doet.
Bekijken
Met een oranje das
👂
👀
📚
Leestip
In dit boek blikt Karel van Oosterom, altijd getooid in oranje das, terug op het Nederlandse jaar in de VN-veiligheidsraad.
Bekijken

Vriend van de show 🎙

Je kunt De Grote Podcastlas steunen als vriend van de show. Voor slechts 2,50 euro per maand of 27,50 per jaar kun je ons steunen om onze podcast te blijven maken.

Ons groepje vrienden van de show is inmiddels groter dan 500 - we naderen Vaticaanstad!
Foto van hugo, max en leon in de studio

Bekijk ook eens 👀

Ga direct door naar één van onze overige afleveringen