#
5
23
Mar
2023

Van Atatürk tot Erdoğan

23
Mar
2023
Met special guest:
Suzan Yücel
Journalist
Logo voor luisteren op SpotfiyLogo voor luisteren op podimo
Logo voor luisteren op Google podcastLogo voor luisteren op podimo

Het is makkelijk om te verdwalen in een onderzoek over Turkije. Wij hebben het geweten. Begin gewoon ergens, en uren later bevind je je in de diepste gangen van de rabbit hole van de rijke Turkse cultuur. De gangetjes ruiken naar thee, klinken als Tarkan, portretteren machtige oude rijken. Ze worden bevolkt door harde heersers, fanatieke voetbalfans en kundige koks. 


We hebben in onze Turkije-aflevering geprobeerd om zoveel mogelijk gangetjes te verlichten. Soms alleen een klein olielampje, net genoeg voor wat contouren. In andere gangen hebben we bewust een flinke TL-balk opgehangen. Maar we zijn de eersten om toe te geven dat het ons nogal eens ontbreekt aan wattages om het Turkse konijnenhol goed te kunnen belichten. 


Gelukkig hebben we de vrouw met een van de scherpste zaklampen bereid gevonden om even bij te schijnen. Welkom, documentairemaker en mede-podcasthost, Suzan Yücel!

No items found.

Kroegfeitjes 🍻

Zin in meer random kroegfeitjes? Check dan onze feitjesgenerator.
No items found.
No items found.

Tips 💡

Mijn Turkse stem
👂
👀
📚
Kijktip
De documentaire waar Suzan Yücel tijdens de opname nog druk mee bezig was is uit! Een heel mooi en persoonlijk verhaal. De worsteling van Suzan en vele andere Nederturken komt goed naar voren.
Bekijken
Ver van je bed show
👂
👀
📚
Luistertip
Suzan maakte samen met Jos de Groot de Ver van je bed show, een geopolitieke podcast die je wél kan volgen. Wij waren groot fan, en gelukkig zijn alle afleveringen nog terug te luisteren!
Bekijken
Restaurant Orontes West
👂
👀
📚
Kijktip
Kijktip, ruiktip en vooral proeftip. Op aanraden van Suzan zijn we hier gaan eten na de opname, aan het Hugo de Grootplein in Amsterdam. Hele vriendelijke mensen en vooral heel lekker eten, absolute aanrader!
Bekijken

De Grote Podcastlas en De Speld presenteren: de betrouwbaarste landengids aller landengidsen!

Van het enige varken in Afghanistan tot de spijbelpolitiek van Zweedse kinderen en alles daartussenin. Alle landen ter wereld, plus een paar extra, hebben een plekje weten te bemachtigen in dit boek. En natuurlijk krijgen alle vlaggen ter wereld een volledig objectieve recensie.

Laat je meevoeren op deze wereldreis boordevol wetenswaardigheden over de natuur, de wereldbevolking en meer van dat soort randzaken. Dit is zonder twijfel het beste boek om nooit te mogen gebruiken bij een eindexamen aardrijkskunde.

  • Een satirische blik van alle landen van de wereld
  • Het perfecte cadeau voor wereldreizigers

Vriend van de show 🎙

Je kunt De Grote Podcastlas steunen als vriend van de show. Voor slechts 2,50 euro per maand of 27,50 per jaar kun je ons steunen om onze podcast te blijven maken.

Ons groepje vrienden van de show is inmiddels groter dan 500 - we naderen Vaticaanstad!
Foto van hugo, max en leon in de studio

Bekijk ook eens 👀

Ga direct door naar één van onze overige afleveringen