#
1
17
Mar
2022

Internationale scheepvaart

17
Mar
2022
Met special guest:
Peter Boelens
Kapitein
Logo voor luisteren op SpotfiyLogo voor luisteren op podimo
Logo voor luisteren op Google podcastLogo voor luisteren op podimo

Al dik dertig jaar proberen wij onze landenspaarkaart zo vol mogelijk te krijgen. Als geograaf richten wij ons op alles wat er op land gebeurt. Wereldkaarten bestuderen wij op gebouwde omgeving, op gekke plaatsnamen, wilde natuurparken en onherbergzame gebieden. Maar voor het meest onherbergzame gebied ter wereld sluiten wij al ons hele leven onze ogen: de zee.

Kaartenmakers zijn experts in het laten zien wat je wilt zien, en in het weglaten wat je niet nodig hebt. In deze special spraken we met iemand die ook veel kaarten gebruikt voor zijn werk. Maar op die kaarten zijn de landen niet-ingekleurde, egale vlakken. No data, zouden wij zeggen. Of gewoon geen interesse, zeggen de zeevaarders. Want de échte kaarten, dat zijn de navigatie- en weerkaarten waarmee je veilig de ruigste gebieden van Moeder Aarde probeert te doorkruisen.

We ontvingen de kapitein van één van de grootste containerschepen ter wereld: Peter Boelens. Jawel, de oom van! We vroegen hem het hemd van het lijf over handelsroutes, havensteden en de cultuur aan boord.

No items found.

Kroegfeitjes 🍻

Zin in meer random kroegfeitjes? Check dan onze feitjesgenerator.
No items found.
No items found.

Tips 💡

Nog geen tips, heb jij er één? Stuur 'm op!

Vriend van de show 🎙

Je kunt De Grote Podcastlas steunen als vriend van de show. Voor slechts 2,50 euro per maand of 27,50 per jaar kun je ons steunen om onze podcast te blijven maken.

Ons groepje vrienden van de show is inmiddels groter dan 500 - we naderen Vaticaanstad!
Foto van hugo, max en leon in de studio

Bekijk ook eens 👀

Ga direct door naar één van onze overige afleveringen