#
2
28
Jul
2022

Nederland in het buitenland

28
Jul
2022
Met special guest:
Bram van Ojik
Politicus
Logo voor luisteren op SpotfiyLogo voor luisteren op podimo
Logo voor luisteren op Google podcastLogo voor luisteren op podimo

Áls er al iets bestaat als een collectief zelfbeeld, zit de Canon van internationaal Nederland vol met termen als ‘handelsgeest’, ‘tolerant’ en ‘op het buitenland gericht’. Na verloop van tijd komen de koopman en de dominee vaak ook nog even langs. In het kielzog van bevriende reuzen lopen we met de borst vooruit: ook als klein landje kun je toch groot zijn?

We handelen er vrolijk op los, en lijken alleen ruzie te maken als het écht niet anders kan. Maar achter de schermen is er wereldwijd permanent een legertje diplomaten, ambassadeurs en consuls op de been om Nederland en de Nederlanders zo goed mogelijk te vertegenwoordigen.

Maar hoe werkt dat eigenlijk? Aan welke diplomatieke knoppen kunnen we draaien in tijden van conflict? En, hoe kijkt het buitenland eigenlijk naar ons ‘waanzinnig gave landje’? Daarover spraken we in deze special met voormalig ambassadeur en politicus Bram van Ojik.

No items found.

Kroegfeitjes 🍻

Zin in meer random kroegfeitjes? Check dan onze feitjesgenerator.
No items found.
No items found.

Tips 💡

Nog geen tips, heb jij er één? Stuur 'm op!

Vriend van de show 🎙

Je kunt De Grote Podcastlas steunen als vriend van de show. Voor slechts 2,50 euro per maand of 27,50 per jaar kun je ons steunen om onze podcast te blijven maken.

Ons groepje vrienden van de show is inmiddels groter dan 500 - we naderen Vaticaanstad!
Foto van hugo, max en leon in de studio

Bekijk ook eens 👀

Ga direct door naar één van onze overige afleveringen