De Europeaan mag nooit meer veranderen. Daarom gaat er een hek om Europa. Wat overblijft: geweldige mensen

10/6/2024

Elke week bespreken De Speld en De Grote Podcastlas in de Volkskrant een land dat in het nieuws is. Na veertigduizend jaar aan migratiestromen naar Europa moet het afgelopen zijn.

Gelukszoekers komen de Europeanen verdrijven, was de boodschap van veel partijen bij de Europese verkiezingen. Net als veertigduizend jaar geleden, toen Afrikaanse en Aziatische migranten de oorspronkelijk Europese neanderthalers hebben omgevolkt.

Een herhaling van die ramp moeten we voorkomen. Want talloze migraties later is de Europeaan perfect. De Europeaan van 2024 mag nooit meer veranderen. Daarom gaat er een hek om Europa. In theorie kun je nog asiel aanvragen, maar met dicteewoorden als ‘veiligelanders’ en ‘nareis-op-nareis’ slaagt niemand meer voor de inburgeringscursus.

Blijft over op het continent: geweldige mensen. Die zich bovendien voortplanten zonder verderfelijke invloeden van buitenaf. Het zal leiden tot nóg perfectere Europeanen. Met Duitse punctualiteit, Italiaanse kookkunsten en Hongaarse normen en waarden.

Een droombeeld. Maar het is natuurlijk ook een beetje inteelt. Als we kille Denen, stakende Fransen, bijgelovige Roemenen en luidruchtige, onbeleefde, gierige, bleke… Belgen eindeloos blijven vermengen, dan komen we uiteindelijk weer uit bij een soort neanderthaler.

Een primitieve primaat, al zouden perfecte Europeanen dat soort kwetsende woorden natuurlijk nooit gebruiken om mensen aan te duiden die ook maar gewoon iets moois van hun leven proberen te maken.

Ligging midden op je wereldkaart

Hoofdstad laten we Brussel zeggen

Oostgrens volgens velen de Oeral, bij gebrek aan beter

Aantal inwoners is Georgië Europa? Turkije? Australië?

Aantal migranten grote angstaanjagende pijlen op je wereldkaart

EU-vlag minder sterren dan lidstaten

Aantal Wereldoorlogen begonnen tot nu toe 2

Grootste fractie Christendemocraten

Meeste aandacht Radicaal-rechts

Misschien ook belangrijk bij verkiezingen klimaat, oorlog, #justiceforjoost

De Grote Podcastlas en De Speld presenteren: de betrouwbaarste landengids aller landengidsen!

Van het enige varken in Afghanistan tot de spijbelpolitiek van Zweedse kinderen en alles daartussenin. Alle landen ter wereld, plus een paar extra, hebben een plekje weten te bemachtigen in dit boek. En natuurlijk krijgen alle vlaggen ter wereld een volledig objectieve recensie.

Laat je meevoeren op deze wereldreis boordevol wetenswaardigheden over de natuur, de wereldbevolking en meer van dat soort randzaken. Dit is zonder twijfel het beste boek om nooit te mogen gebruiken bij een eindexamen aardrijkskunde.

  • Een satirische blik van alle landen van de wereld
  • Het perfecte cadeau voor wereldreizigers

Vriend van de show 🎙

Je kunt De Grote Podcastlas steunen als vriend van de show. Voor slechts 2,50 euro per maand of 27,50 per jaar kun je ons steunen om onze podcast te blijven maken.

Ons groepje vrienden van de show is inmiddels groter dan 500 - we naderen Vaticaanstad!
Foto van hugo, max en leon in de studio